Ontdek en proef van zoveel cultuur

Snellegem - Jabbeke 

B&B De Vossenbarm is gelegen in het rustige, charmante Snellegem, deelgemeente van Jabbeke. Snellegem bezit, met zijn oude Romaanse achthoekige vieringtoren, één van de oudste en merkwaardigste kerkgebouwen uit het Brugse Ommeland. Je vindt hier het kasteel van Snellegem maar evengoed de Boerenmolen, een beschermd monument met een hoge, donkerrode romp met molenaarshuis en watermolen. Vele oude, grotendeels verbouwde, hoeves sieren het beschermde landschap. In het Lauretum maak je kennis met de wellicht grootste verzameling laurieren ter wereld. En dan is er natuurlijk ook nog het Permeke museum gevestigd in het huis van de kunstenaar!

Het Brugse Ommeland

Het Brugse Ommeland is de groene regio rond Brugge. Hier tikt de klok net iets trager en primeert het goede leven. Deze regio verenigt kanalen en dijken, kastelen en abdijen, dorpjes en stadjes, historische hoeves en molens, bossen, groendomeinen en natuurreservaten. Variatie troef dus! In de volksmond zegt men wel eens dat het Brugse Ommeland de achtertuin is van de Kust en de voortuin van Brugge. Het beste van vele werelden dus.
http://www.brugseommeland.be/nl
http://www.brugseommeland.be/nl/kastelen-en-abdijen/wandelen

Brugge

Er bestaan plekken die onder je vel kruipen, hoewel je ze nooit helemaal kunt doorgronden. Brugge is zo’n bijzondere plek. Een stad op mensenmaat, groots geworden door haar meeslepende geschiedenis die haar prompt het Unescolabel van Werelderfgoedstad opleverde. Wondermooi bij dag en betoverend bij nacht!

Bezoek samen met mij en Marie het historium https://www.youtube.com/watch?v=XUdlyh5t_3c
https://www.visitbruges.be/
http://www.interparking.be/nl-BE/find-parking/Station/
http://events.brugge.be/

De Kust

De lokroep van de zee. Op slechts 15 minuutjes rijden van b&b de vossenbarm. Zomer na zomer en winter na winter de zeebries voelen op je huid, het zout van de zee ruiken en de golven speels of onstuimig zien rollen.  Relaxen, flaneren, lekker tafelen, gezond en actief genieten. De Kust blijft een heerlijke bestemming.
http://www.dekust.be/nl/inspiratie/de-10-kustgemeenten
https://www.afdelingkust.be/nl/kustweerbericht


Actief in de wondermooie natuur

Fietsroutes

Bed & Breakfast De Vossenbarm ligt op het fietsroutenetwerk van het Brugse Ommeland en de Belgische kust aan de knooppunten 6, 54 en 76. Je kunt al fietsend knooppunten en bijzondere plekken aan elkaar rijgen. Reserveer je fiets of e-bike in b&b de vossenbarm. We helpen je graag bij je routeplanning met tips over de mooiste plekjes en leuke adresjes voor een terrasje, drankje of hapje. Of ga zelf aan de slag via onderstaande links
Fietsroutes in het Brugse Ommeland 
Vlaanderen fietsland
https://www.fietsnet.be/routeplanner/default.aspx

Wandelroutes

Kies in het Brugse Ommeland voor de vlakke polders, bossen met kastelen, wandel langs beken en kanalen en geniet intens van elk moment. Gebruik en van de vele wandelkaarten ter beschikking in b&b de vossenbarm of stippel zelf je pad uit online aan de hand van onderstaande links. Succes en vooral zeer veel plezier!!!
https://www.wandelroutes.org/wandelen/regio/brugse-ommeland
https://www.brugseommeland.be/nl/kastelen-en-abdijen/wandelen
https://www.brugseommeland.be/nl/doen/wandelroutes
https://www.jabbeke.be/bestanden/19789_terwallepad.pdf
https://w.jabbeke.be/bestanden/19789_permekepad.pdf
https://www.jabbeke.be/bestanden/19789_blauwetorenpad.pdf
https://www.jabbeke.be/bestanden/19789_nachtegaalpad.pdf

Hier zijn honden koning!

Er zijn zo van die liefdes die nooit overgaan … De liefde voor de natuur en voor dieren in het bijzonder is er voor mij één van. Maak kennis met mijn 4 hondjes, 4 katten, 3 paarden, 2 schapen en kippen en konijnen.

Honden zijn meer dan welkom in B&B De Vossenbarm. In de ruime kamers is plaats genoeg voor een bench, kussen en eetbak. Vanop je privaat terras loop je met je viervoeter zo de ruime tuin in. Verken samen het unieke bos van Vloethemveld of kuier langs  landelijke paden. Liever op de fiets? Ik heb een hondenkar ter beschikking, vraag er naar!


Hier kan je gewoon heerlijk tafelen ...

Brugge

In Brugge vindt iedere bourgondiër zeker zijn gading. Van sterrenzaken tot exotische oorden en vegetarische tempels.
Ik geef je enkele van mijn favorieten maar vraag zeker naar mijn uitgebreide lijst met hemelse eetadresjes!

http://www.restaurantbonteb.be/
https://www.cantinecopine.be/nl/home/
https://www.aneth.be/
https://www.aubergedeherborist.be/
https://www.patrickdevos.be/
https://www.bistrobruut.be/