Cultuur

Het Brugse Ommeland

Het Brugse Ommeland is de groene regio rond Brugge. Hier tikt de klok net iets trager en primeert het goede leven. Deze regio verenigt kanalen en dijken, kastelen en abdijen, dorpjes en stadjes, historische hoeves en molens, bossen, groendomeinen en natuurreservaten. Variatie troef dus! In de volksmond zegt men wel eens dat het Brugse Ommeland de achtertuin is van de Kust en de voortuin van Brugge. Het beste van vele werelden dus.

http://www.brugseommeland.be/nl

http://www.brugseommeland.be/nl/kastelen-en-abdijen/wandelen

Brugge

Er bestaan plekken die onder je vel kruipen, hoewel je ze nooit helemaal kunt doorgronden. Brugge is zo’n bijzondere plek. Een stad op mensenmaat, groots geworden door haar meeslepende geschiedenis die haar prompt het Unescolabel van Werelderfgoedstad opleverde.

Bezoek samen met mij en Marie het historium https://www.youtube.com/watch?v=XUdlyh5t_3c

https://www.visitbruges.be/

http://www.interparking.be/nl-BE/find-parking/Station/

http://events.brugge.be/

De Kust

De lokroep van de zee. Op slechts 15 minuutjes rijden van b&b de vossenbarm. Zomer na zomer en winter na winter de zeebries voelen op je huid, het zout van de zee ruiken en de golven speels of onstuimig zien rollen.  Relaxen, flaneren, lekker tafelen, gezond en actief genieten. De Kust blijft een heerlijke bestemming.

http://www.dekust.be/nl/inspiratie/de-10-kustgemeenten


Sportieve activiteiten

Fietsroutes

Bed & Breakfast De Vossenbarm ligt op het fietsroutenetwerk van het Brugse Ommeland en de Belgische kust aan de knooppunten 6, 54 en 76. Je kunt al fietsend knooppunten en bijzondere plekken aan elkaar rijgen. Reserveer je fiets of e-bike in b&b de vossenbarm. We helpen je graag bij je routeplanning met tips over de mooiste plekjes en leuke adresjes voor een terrasje, drankje of hapje. Of ga zelf aan de slag via onderstaande links
Fietsroutes in het Brugse Ommeland 
Vlaanderen fietsland
https://www.fietsnet.be/routeplanner/default.aspx

Kies in het Brugse Ommeland voor de vlakke polders, bossen met kastelen, wandel langs beken en kanalen en geniet intens van elk moment. Gebruik en van de vele wandelkaarten ter beschikking in b&b de vossenbarm of stippel zelf je pad uit online aan de hand van onderstaande links. Succes en vooral zeer veel plezier!!!

Wandelroutes

http://www.brugseommeland.be/en/inspiration/hiking-green-outskirts-bruges

http://www.walkinginbelgium.be/

Wandelkalender van de wandelkrant

Kalender van Brugse Ommeland wandeltrofee