Cultuur

Het Brugse Ommeland

Het Brugse Ommeland is de groene regio rond Brugge. Hier tikt de klok net iets trager en primeert het goede leven. Deze regio verenigt kanalen en dijken, kastelen en abdijen, dorpjes en stadjes, historische hoeves en molens, bossen, groendomeinen en natuurreservaten. Variatie troef dus! In de volksmond zegt men wel eens dat het Brugse Ommeland de achtertuin is van de Kust en de voortuin van Brugge. Het beste van vele werelden dus.

http://www.brugseommeland.be/nl

http://www.brugseommeland.be/nl/kastelen-en-abdijen/wandelen

Brugge

Er bestaan plekken die onder je vel kruipen, hoewel je ze nooit helemaal kunt doorgronden. Brugge is zo’n bijzondere plek. Een stad op mensenmaat, groots geworden door haar meeslepende geschiedenis die haar prompt het Unescolabel van Werelderfgoedstad opleverde.

Bezoek samen met mij en Marie het historium https://www.youtube.com/watch?v=XUdlyh5t_3c

https://www.visitbruges.be/

http://www.interparking.be/nl-BE/find-parking/Station/

http://events.brugge.be/

De Kust

De lokroep van de zee. Op slechts 15 minuutjes rijden van b&b de vossenbarm. Zomer na zomer en winter na winter de zeebries voelen op je huid, het zout van de zee ruiken en de golven speels of onstuimig zien rollen.  Relaxen, flaneren, lekker tafelen, gezond en actief genieten. De Kust blijft een heerlijke bestemming.

http://www.dekust.be/nl/inspiratie/de-10-kustgemeenten